T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Şehit Erdal Koçak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Alanlarımız

Okulumuzda 3 adet alan bulunmaktadır

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

 
 

Muhasebe ve Finansman, işletmelerin kuruluş faaliyetlerine ait belgelerin tasnif, kayıt işlemleri , raporlama, analz etme,dış ticaret mevzuatı, gümrük işlemleri,muhasebe kayıtları, finans ve borsa hizmetleri yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim öğretim verilen alandır.

Muhasebe ve Finansman hizmetleri bişgisayar ortamında yapılmaktadır. Serbest muhasebecilik, serbest muasebeci mali müşavir veYeminli Mali Müşavirlik Kanunu, Meslek içinde kademelendirme getirdiğinden bu alandan mezun olanlar Kanun´da belirtilen şartları yerine getirmek suretiyle bu ünvanları kazanabilirler.

Alanın Altında Yer Alan Dallar;

*Bilgisayarlı Muhasebe

Eğitim ve Kariyer İmkanları

Meslek eğitimi meslek liseslerinin Muhasebe ve Finansman Alanında ve meslek lisesinden sonra YGS´de başarılı olanlar, lisans programına ya da ön lisans programlarına devam edebilirler.

Meslek mensupları, muhasebe ve mali müsavirlik bürolarında dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili bölümleri ile ticari işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler.

Pazarlama ve Perakende

 

Pazarlama ve Perakende, satış işlemelerini yürütme, stok faaliyetlerini yapma ve bumlarla ilgili belgeleri düznleme, mal can ve diğer sigorta edilebilir riskleri belirleme, sigorta poliçesi satma, hasar takip işlemleri yapma, alım satım, kiralama ve emlak ile ilgili aracılık işleri yapma, satış işlemlerini yürütme, stok kontrolleri reyon düzeni, gıda hijyeni uygulayarak müşteri beklentilerini karşılama ve bunlarla ilgili belgeleri düzenleme yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim veren alandır.

Pazarlama, ürünün üretim öncesinden başlayarak satış sonrası faaliyetlerini içine alan geniş kapsamlı bir işletme faaliyetidir. Bütün işlemlerde amaç kar sağlamak olduğuna göre bu amacın gerçekleşmesi iyi bir pazarlama ve perakende hizmetine bağlıdır.

Alanın Altında Yer Alan Dallar

*Sigortacılık

*Satış Elemanlığı

 SİGORTACILIK

Tanımı: Sigortacılığın gerektirdiği mal, can ve diğer sigorta edilebilir riskleri belirleme, sigorta poliçesi satma, hasar takip işlemleri yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Sigortacılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

İSTİHDAM ALANLARI

Pazarlama ve Perakende Alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

* Tüm sektörlerin satış birimlerinde,

* Sigorta şirketlerinde ve acentelerinde,

* Emlak şirketlerinde ve acentelerinde,

* Tüm gıda sektörlerinin satış birimlerinde vb. yerlerde çalışabilirler.

ADALET ALANI

Adalet bölümünü tercih edecek arkadaşlar mutlaka okusunlar...

A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ
Her kişi ve kurumun en önemli beklentisi adaletin hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleşmesidir. Bir toplumda huzur, barış, birlik ve beraberlik sadece ekonomik kalkınma ile sağlanamaz. Bunun yanında, hukuk devletinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla işlemesi ve yargı mekanizmasının da hızlı ve etkin bir şekilde çalışması gerekir. Sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmenin temel şartı adalettir. Bu sebeple adalet alanında istihdam edilecek kişilerin eğitimleri büyük önem kazanmaktadır.
Adalet alanı, dünyada insan hakları gelişimine paralel olarak son yıllarda ülkemizde de hızlı bir değişim süreci içerisine girmiştir. Bu alanda yetişmiş nitelikli iş gücüne ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Değişim süreci ve artan iş gücü ihtiyacı, alanda faaliyet gösteren çalışanların bilgi ve becerilerini artırarak kendilerini yenilemelerini gerektirmektedir. 

Adalet alanında; cezai ve hukuki adalet uygulamalarında yer alan 4. seviye meslek elemanlarını sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli kişiler olarak yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Adalet alanında; ilk derece (hukuk, ceza, idare ve vergi) mahkemeleri, bölge (adliye ve idare) mahkemeleri, yüksek mahkemeler, Adalet Bakanlığı (merkez ve taşra) teşkilatı, cumhuriyet başsavcılıkları, ceza infaz (cezaevi ve tutukevleri) kurumları, yüksek seçim ve seçim kurulları ile noterlikler, hukuk ve avukatlık büroları, bankalar ve sigorta şirketlerinin hukuk bölümleri, özel güvenlik şirketleri gibi bağımsız kamu ve özel kurum ve kuruluşlar faaliyet göstermektedir.

B. ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER
 Zabıt Kâtipliği
 İnfaz ve Koruma

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.06.2020 - Güncelleme: 15.03.2022 12:45 - Görüntülenme: 1258
  Beğen | 1  kişi beğendi