ANKARA / SİNCAN - Şehit Erdal Koçak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuz tarihçesi

•     Dr. Yusuf ÖZTÜRK adında bir sağlık ocağı tabibinin önderliğinde Yenikent halkının katkılarıyla yapılmıştır.

•      1972 - 1973 öğretim yılında ortaokula dayalı olarak açılmış olup, 1975 - 1976 öğretim yılında lise kısmına kavuşmuştur. İlköğretimin 8 yıla çıkması ile ortaokul kısmı kapatılıp lise olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

•      Mülkiyeti Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir.

•      Okulumuzun derslik sayısının azlığı ve binanın fiziki olarak fazlaca yıpranmış olması sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığımızca 12 derslik olarak hizmet veren okulumuzun yerine 24 derslikli modern bir okul yapılması kaydıyla yıkım kararı alınmış olup okul binamız  14 HAZİRAN 2013 günü boşaltılmış, 15 TEMMUZ 2013 tarihinde yıkım gerçekleşmiştir.

•      Eğitim sisteminde yapılmış olan değişiklik nedeniyle okulumuz Mesleki Teknik Eğitime devrolmuş ve  2013-2014 Eğitim öğretim yılından itibaren YENİKENT TİCARET MESLEK LİSESİ olarak devam etmiştir.

•      Okulumuz binası tamamlanamadığından 2014-2015 eğitim öğretim yılına Şehit Evren Ayyarkın İlk-Orta Okulu bünyesindeki binada başlamış ve YENİKENT MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ olarak  bu binada eğitim öğretime devam etmiştir.

•      Okulumuz yeni eğitim binasına (Fatih-Yunus Emre Mahallesi) 2019-2020 yılında geçmiş ve ismide ŞEHİT ERDAL KOÇAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ olarak değişmiştir.

Yayın: 21.12.2017 - Güncelleme: 15.03.2022 12:46 - Görüntülenme: 1719